Luonnonkosmetiikkaa hiuksille

Mä lopetin lihan syömisen alkuvuodesta ja olen siitä lähtien keskittynyt myöskin kosmetiikkatuotteiden luonnonmukaisuuteen. Sitä ennen luonnonkosmetiikkatuotteet olivat mulle todella vierasta maata ja vannoinkin ainoastaan synteettisen, eli ns. “tavallisen” kosmetiikan nimeen. Mä jotenkin ajattelin, että luonnonkosmetiikka ei voi olla yhtä toimivaa ja tehokasta, koska vaikuttavat aineet tulevat luonnosta. Nyt jälkeenpäin suorastaan naurattaa kuinka väärässä olin! Nykyään monet parhaimmat ja toimivimmat tuotteet mitä olen käyttänyt ovat juurikin luonnonkosmetiikkaa. Aion ehdottomasti esitellä myöhemmin suosikkituotteeni luonnonkosmetiikasta, mutta nyt keskityn nimenomaan hiustenhoidon uusiin suosikkituotteisiini.

Tutustuin hiljattain Rahuan* 100% luonnollisiin ja 100% vegaanisiin hiustenhoitotuotteisiin. Ennen tätä juurikin hiustenhoitotuotteet ovat olleet ne mitä en ole vielä luonnonkosmetiikan kirjosta kokeillut. Mulle tietysti heräsi taas kysymys, että ovatko ne yhtä tehokkaita kun ns.”tavalliset” hiustenhoitotuotteet. Peseekö luonnonkosmetiikan shampoo hiukset ilmavan puhtaiksi, vai jääkö lopputuloksesta likaisen näköiset hiukset? Onko hoitoaine tarpeeksi hoitavaa, vaikka tuotteet eivät sisällä esim. silikonia mitä ei luonnonkosmetiikassa sallita.

Sen lisäksi että tuotteiden INCI-listat ovat varsin miellyttävää luettavaa, niin on ihana myös todeta, että ne todellakin toimivat.

Tuotteet jotka mulla on ollut käytössä:

Rahuan tuuheuttava shampoo*: Kaipaan piikkisuoriin hiuksiini aina hieman tuuheutta, koska muuten ne lähtevät valumaan helposti päätä myöten. Rahuan Voluminous Shampoo puhdistaa mun hiukset tehokkaasti ja antaa todellakin sitä kaipaamaani tuuheutta! Tuotteen sisältämät sitruunaruoho ja vihreä tee luovat ryhtiä, samalla tasapainottaen hiuspohjan rasvaisuutta. Shampoo on myös hoitava, sillä sen sisältämä Ungurahua-öljy kosteuttaa ja vahvistaa hiuksia. Tehokas, mutta samalla kosteuttava tuote siis! Ps. laventelin ja eukalyptuksen tuoksu hieman sitruunaisella twistillä on hurmaava combo.

Rahuan värjätyille hiuksille tarkoitettu shampoo*: Mulla on miljoona kertaa blondatut hiukset, joten valitsin värikäsitellyille hiuksille tarkoitetun hoitoaineen tuuheuttavan shampoon kaveriksi, koska kaipaan kuitenkin ekstrakosteutusta mun kuiville hiussuortuville. Herkullisen tuoksuinen Rahuan Color Full hoitoaine tekee mun hiukset ihanan pehmeiksi ja kiiltäviksi! Hämmästyin tästä todella, koska luulin että synteettisen kosmetiikan hoitoaineissa oleva silikoni on ainut keino mun kuivien hiusten pelastamiseen. Olin väärässä! Hoitoaineen sisältämä, omega-9 rasvahappopitoinen Rahua-öljy ravitsee ja vahvistaa mun hauraita ja kuivia hiuksia. Mikä parasta, tuotteen sisältämä savi auttaa ennaltaehkäisemään vaaleiden hiusten pahinta painajaista: kellertäviä värisävyjä!

Suosittelen näitä tietysti kaikille luonnonkosmetiikan ystäville, mutta myös sellaisille jotka vannovat ainoastaan “normaalien” hiustenhoitotuotteiden nimeen.

*Tuotteet saatu blogin kautta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.